Nieuws

14 juni 2018

Unieke kinderen op De Driekleur Dalton

Er moest even goed in de ogen worden gewreven bij aankomst op het schoolplein van dé daltonschool van ’s-Gravenzande. De daltonlocatie van De Driekleur had een pyjamadag en de kinderen liepen in de meest ludieke pyjama’s rond.

 


Unieke kinderen op De Driekleur Dalton

Naast een pyjama mochten de kinderen ook met creatieve kapsels naar school toe komen. De pyjamadag werd met alle kinderen gezamenlijk op het plein geopend met een ochtendgymnastiek.

Deze bijzondere dag was een initiatief van 5 meiden uit groep 4-5. Binnen het daltononderwijs van De Driekleur gebruikten zij de taak ‘wenswerk’ om de organisatie van de pyjamadag op zich te nemen. Bij deze taak kiezen kinderen iets uit ‘dat zij zelf willen leren’. De invulling loopt uiteen van het maken van een waterpompinstallatie, het leren van de Franse taal tot het organiseren van deze unieke dag. Kinderen kiezen zelf een onderwerp waar zij meer over willen weten/leren. Het is mooi om te zien dat de kinderen door dit wenswerk super gemotiveerd op onderzoek uitgaan en diverse opdrachten geïnspireerd uitwerken.

Deze pyjamadag staan de openbare waarden ‘we zijn allemaal anders, maar dat is juist zo fijn’ extra centraal. We respecteren iedereen en iedereen mag zijn wie hij/ zij wil zijn. De ochtendgymnastiek op het plein werd afgesloten met het gezamenlijk schoollied ‘Samen sterk!’.

Het feit dat het idee uit de kinderen kwam én dat zij de organisatie met een goede planning en uitwerking op zich namen maakt De Driekleur trots!