Nieuws

25 november 2016

Technotijgers De Vlieten volop bezig

Het First Lego Leagueteam van De Vlieten in De Lier, de Technotijgers, zijn weer druk bezig met de voorbereidingen voor de wedstrijd op 17 december op de Priva Campus in De Lier.

 


De FIRST® LEGO® League is een wedstrijd die jongeren uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. Dit jaar is het thema 'Animal Allies' en wordt er onderzoek gedaan naar het verbeteren van de relatie tussen mens en dier. Een extra leuk thema als je als groene school al veel bezig bent met de natuur om je heen.

Terwijl de programmeurs en bouwers van de Technotijgers zich buigen over de 'robotchallenge' en het PR-team zich bezig houdt met de presentatie, zijn ook de onderzoekers volop bezig. Met ondersteuning van een groepje enthousiaste ouders en de rest van groep 8, is het onderzoeksteam bezig met het uitvoeren en uitwerken van hun onderwerp. De programmeurs en bouwers zijn volop bezig om te zorgen dat hun robot in de gegeven tweeënhalve minuut, zoveel mogelijk opdrachten weet uit te voeren.

We wensen de deelnemers veel succes toe!