Nieuws

22 mei 2018

Het Galjoen naar finale ontwerpwedstrijd!

Na een gastles verzorgd door Netbeheerder Stedin over duurzame energie hebben leerlingen van Het Galjoen in Den Hoorn meegedaan aan een landelijke ontwerpwedstrijd voor duurzame energie-oplossingen.

 


Het Galjoen naar finale ontwerpwedstrijd!

De gastles werd gegeven in de bovenbouwgroepen van de school. Na de les werd in kleine groepjes door de leerlingen duurzame oplossingen bedacht voor dagelijkse problemen. O.a. een pet of halsband voor de hond met zonnecellen en een uitlaat die zelf wind opwekt, kwamen uit de koker van de kinderen.

Op 16 mei is een aantal leerlingen samen met een leerkracht en enkele ouders naar Rotterdam gegaan om hun ontwerpen te presenteren bij Stedin. Inmiddels is bekend geworden dat twee leerlingen uit BB4 zijn uitgekozen om hun ontwerp van de 'tafelfiets' tot een prototype te laten maken. Hoe leuk is dat!

 

Leuk weetje: voor de ontwerpwedstrijd zijn door bovenbouwers uit het hele land zo'n 300 ontwerpen ingeleverd. 20 ontwerpen gingen door naar de finale, waarvan 8 groepen van Het Galjoen. Er mogen uiteindelijk 5 finalisten door en Het Galjoen is vertegenwoordigd!

Van harte gefeliciteerd!

 

Voor foto's: http://www.obshetgaljoen.nl/groepen/bb-3/