Nieuws

27 juni 2017

Driekleurtaart te groot voor bakkersdeur!

Kan een blijk van waardering te groot zijn? In principe niet, want het is natuurlijk hartstikke fijn wanneer je waardering krijgt voor iets wat je doet.

 


Driekleurtaart te groot voor bakkersdeur!

Afgelopen week werden de leerkrachten van De Driekleur daltonlocatie groots in het zonnetje gezet door ouders en kinderen. Zij vierden gezamenlijk met de kinderen hun verjaardag. De ouderraad van de school gebruikte deze dag om hen te bedanken voor wederom een geweldig jaar op de school. Zij lieten bakkerij Vreugdenhil een megagrote slagroomtaart maken om hen te verrassen.

Op het moment dat de taart gereed was en bezorgd moest gaan worden bleek echter dat het baksel zelfs té groot was om de bakkerij te kunnen verlaten. De taart paste niet door de bakkersdeur! Gelukkig werd een oplossing gevonden en kon de taart, met kunst en vliegwerk, via een zijdeur de grote bestelwagen worden ingeladen.

De leerkrachten werden op datzelfde moment al op het schoolplein door een knotsgekke clown én alle kinderen feestelijk toegezongen. Zij hadden geen weet van het pas en meetwerk verderop in de bakkerswinkel. Na de feestelijke opening van de dag volgde een vossenjacht door het centrum van ’s-Gravenzande. Eigenlijk had de taart groots gepresenteerd moeten worden op het schoolplein, maar door het onverwachte oponthoud lukte dat niet. Grand cafe 'Eten & drinken bij de Buren' bracht de oplossing: Zij stelden ruimte beschikbaar, zodat de leerkrachten én alle kinderen van De Driekleur alsnog van de de mega slagroomtaart, konden genieten.

De taart was erg lekker en iedereen heeft ervan gesmuld. Het mooiste cadeau van de dag kwam voor de leerkachten echter van één van de kinderen. Na zijn laatste hap te hebben genomen en de slagroom van zijn wangetje te hebben geveegd zei hij tegen zijn juf: 'Iedere dag is bij ons altijd fijn op school, maar deze dag was helemáál te gek. Ik hoop dat de meesters en juffen volgende week  weer een keer jarig zijn. Kan dat eigenlijk juf?'

Zo'n opmerking klinkt als éxtra slagroom op de taart, maar of een verbouwing van de bakkersdeur op zo'n korte termijn mogelijk zal zijn, is maar de vraag.