Nieuws

14 september 2018

Daltonkids maken selfie met ministers

De kinderen uit groep 8 van dé daltonschool van ’s-Gravenzande brachten afgelopen week een bezoek aan de Tweede Kamer in Den Haag. 

 


Daltonkids maken selfie met ministers

Op basisschool De Driekleur wordt in de lessen sowieso al aandacht besteed aan het thema burgerschap, maar deze bijzondere les zal de kinderen nog lang bijblijven. Er werd daadwerkelijk zelf ervaren hoe het is om op het Binnenhof te lopen en er mocht zelfs plaats worden genomen op de blauwe zetels in de Tweede Kamer. Een unieke ervaring die veel indruk maakte op de enthousiaste en leergierige groep kinderen.

Na ontvangen te zijn op het partijbureau van het CDA werden de kinderen rondgeleid langs de vele plekjes die zij tot dan toe alleen van televisie kenden. Er werd ook nog even stilgestaan bij de Ridderzaal. Hoogtepunt was de ontmoeting met een aantal ministers, die spontaan voor de groep kinderen hun lunch onderbraken. De daltonkinderen maakten van het moment gebruik om een selfie te maken met de ministers. Binnenkort is het Prinsjesdag, een dag die dit keer extra goed zal worden gevolgd door de kinderen van de Driekleur. Er zullen nl. veel herkenbare plekjes en ministers voorbij komen.